Voltride Magazín

Ty nejlepší elektrické koloběžky za rok 2022

 

Hledáte tu nej koloběžku z hlediska výkonu, rychlosti nebo pohodlí mezi těmi, které patřily v roce 2022 k nejoblíbenějším? Pak jste na správném místě. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších elektrických koloběžek podle oblíbenosti u Max Blinker jezdců, se kterými zazáříte i v roce 2023.

 

Žebříček nejoblíbenějších modelů

#1 Vsett 10+ Nejvýkonnější
#2 Vsett 9+ Největší dojezd v kategorii
#3 Inokim OXO Nejhezčí
#4 Dualtron Mini Dual Brake Pohodlí se čtyřnásobným odpružením
#5 Zero 10X Nejvšestrannější
#6 E-Twow GT SL Nejlehčí
#7 HX X8 S vyměnitelnou baterií
#8 Dualtron Victor Nejrychlejší
#9 SXT Monster Offroad se sedadlem
#10 Vsett 8+ Bezúdržbová

 

 

#1 Vsett 10+

Maximální testovaná rychlost: 67,41 km/h
Maximální testovaný výkon: 3667 W
Maximální testovaný dojezd: 90,43 km (v závislosti na velikosti baterie)
Hmotnost: 36 - 39 kg
Nosnost: 130 kg

 

 

Výhody a nevýhody Vsett 10+

 

Výhody
  • 2 nabíjecí porty a rychlé nabíjení
  • Směrovky
  • Silné přední světlo
  • Sklopná řídítka
Nevýhody
  • Levnější plasty nášlapné plochy
  • Blatníky
  • Umístění nabíjecích portů
  • Absence ukazatele směrovek

 

Cena: 52 890 Kč

(verze s nejmenší baterií)

Žebříček těch NEJ začneme nejžhavějším kandidátem, a to Vsett 10+. Podle nezávislých měření se jedná o nejvýkonnější elektrickou koloběžku "ročníku 2022". Vsett 10+ je všestranná koloběžka, se kterou bude jízda na silnici, ale i v terénu mimořádným zážitkem.

Na výběr máte ze tří kapacit 60V baterií (20,8, 25,6 a 28 Ah) které napájejí dva motory, takže nebudete mít problém zvládnout i ty nejstrmější kopce. Maximální výkon 3667 W a maximální rychlost 67,41 km/h, které Vsett 10+ dosáhne za 16 a půl sekundy, mluví za vše.

Nemusíte se také obávat, že byste nedokázali zkrotit výkon na nerovném povrchu. Vyhlazování nerovností bude pro 10palcové nafukovací pneumatiky a dvojici pružinových tlumičů, které perfektně fungují i pro lehčí jezdce, hračkou.

Potrpíte si kromě jízdních vlastností také na to, aby koloběžka dobře vypadala? Pak vás jistě potěší žlutočerné zpracování konstrukce a výbava plná moderních vychytávek, jako je čtečka NFC, barevný displej a směrovky.

I přesto, že s touto elektrickou koloběžkou můžete prozkoumávat lesní cesty, designéři nezapomněli ani na její praktičnost. Snadné skládání, vyvýšená zadní plocha pro stání nebo sklopná řídítka přispívají k tomu, že se koloběžka Vsett 10+ stane nepostradatelnou součástí každodenního života.

Všechny detaily o Vsett 10+ se dozvíte v naší recenzi. A pokud se vám nechce číst, podívejte se na naše hodnocení rovnou ve videu:

 

 

#2 Vsett 9+

 

Maximální testovaná rychlost: 46,39 km/h
Maximální testovaný výkon: 1580 W
Maximální dojezd: 70 - 100 km (v závislosti na velikosti baterie)
Hmotnost: 28 kg
Nosnost: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Vsett 9+

 

Výhody
  • Prémiová konstrukce
  • Kompaktní rozměry
  • Pohodlí na polních cestách i s menšími pneumatikami
Nevýhody
  • Umístění nabíjecích portů
  • Slabé světlo
  • Odkrytý kabel od zadního motoru

 

Cena: 31 990 Kč

(verze s nejmenší baterií)

Je menší, cenově dostupnější, ale má mnoho funkcí zděděných po své větší sestře Vsett 10+. I proto Vsett 9+ nepohrdne lehkým terénem ani delšími výlety. Na rozdíl od svého většího sourozence je však téměř o 10 kg lehčí (v závislosti na konfiguraci), takže Vsett 9+ se bude ještě lépe skladovat a přenášet.

Praktičnost není i díky 8,5palcovým nafukovacím pneumatikám jedinou předností této elektrické koloběžky. Jedinečnost spočívá v kombinaci výkonu, dojezdu a pohodlí, které Vsett 9+ přibližují prémiovým modelům.

Budoucí majitelé se mohou těšit na maximální rychlost 46,39 km/h a maximální dojezd 70 až 100 km v závislosti na velikosti baterie. Tento dojezd je ve své kategorii naprosto bezkonkurenční. Věřte, že ani po tolika kilometrech se neunavíte, protože o pohodlí a bezpečnost se stará kyvné pružinové tlumení spolu s dvojicí kotoučových brzd.

Když jsme zmínili, že Vsett 9+ již skutečně dosahuje prémiovějšího charakteru, měli jsme na mysli kromě dvou motorů s maximálním výkonem 1580 W také její prvky výbavy. U koloběžek stejné kategorie budete jen těžko hledat kombinaci pevné konstrukce, dostatečného výkonu pro zdolávání kopců, kotoučových brzd a moderních součástí, jako je čtečka čipů NFC pro zapnutí koloběžky, přepínání tří úrovní výkonu nebo možnost rychlého nabíjení přes dva konektory.

Pro úplnou recenzi této koloběžky, kde se dozvíte více podrobností a také výhody a nevýhody, se podívejte na následující video:

 

#3 Inokim OXO

 

Maximální testovaná rychlost: 56,50 km/h
Maximální testovaný výkon: 2086 W
Maximální dojezd: 94,53 km (v závislosti na velikosti baterie)
Hmotnost: 34 kg
Nosnost: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Inokim OXO

 

Výhody
  • Postupný nástup výkonu
  • Bezpečnost
  • Bezúdržbovost
  • Design
  • Letmé zavěšení kol
Nevýhody
  • Absence rychlého nabíjení
  • Skládací mechanismus
  • Osvětlení
  • Vyvýšená část nášlapné plochy
  • Nesklopná řídítka

 

Cena: 52 990 Kč

(verze s menší baterií)

 

Chcete, aby vaše elektrokoloběžka nejen svižně a pohodlně jezdila, ale také dobře vypadala? Pak už nemusíte hledat dál. Inokim OXO je volba přesně pro vás. Jako jediná na seznamu nejlepších elektrických koloběžek roku 2022 se může pochlubit prestižním oceněním Red dot desing awards.

Design však není to jediné, čím Inokim OXO dokáže zaujmout. Dojezd téměř 95 kilometrů a výkon 2086 wattů činí z modelu OXO zážitek pro každého, kdo touží po dobrodružství na elektrické koloběžce. Koneckonců patří do kategorie elektrických koloběžek s rychlostí 60 km/h. Ve skutečnosti jsme totiž při nezávislém testování naměřili rychlost 56,5 km/h.

Vítr ve vlasech vám navíc nebudete mít jen ve městě, ale i mimo něj. Když narazíte na nerovnost, ani si nevšimnete, že se pod koly mění terén. Může za to elastomerové odpružení s letmým zavěšením nafukovacích kol. Toto odpružení je nejen bezúdržbové, ale také tlumí i ty nejmenší vibrace, takže jízda je mimořádně pohodlná.

Systém asymetrického zavěšení kol, který umožňuje nastavit výšku podvozku, si nechala společnost Inokim patentovat. V kombinaci s oceněným designem se tak jedná o skutečně výjimečný stroj pro každého nadšence do koloběžek.

Inokim OXO vzbudila vášně také u Maxe Blinkera, takže pokud se chcete o této elektrické koloběžce dozvědět více, přečtěte si naši kompletní recenzi nebo se na ni podívejte přímo v akci ve videu:

 

#4 Dualtron Mini Dual Brake

 

Maximální testovaná rychlost: 46,15 km/h
Maximální testovaný výkon: 1024 W
Maximální dojezd: 86,98 km (v závislosti na velikosti baterie)
Hmotnost: 22 kg
Nosnost: 100 kg

 

 

Výhody a nevýhody Dualtron Mini Dual Brake

 

Výhody
  • Pohodlí se 4 pružinami
  • Design
  • Skladnost
  • Vodotěsnost IP54
Nevýhody
  • Slabší brzdy

 

Cena: 36 990 Kč

(verze s větší baterií)

Když se řekne moderní elektrická koloběžka do města, jako jedna z prvních nás napadne Dualtron Mini. Praktická, pevná, pohodlná, navíc hbitá a sestavená do líbivého designu. Prostě vše, co od městské koloběžky očekáváte, a ještě něco navíc.

Tím něčím je prvotřídní komfort díky čtyřem pružinovým tlumičům. Podobný podvozek je v kategorii menších městských koloběžek skutečnou raritou. Navíc nesmí chybět možnost snadného a rychlého složení, což Dualtron Mini se svým odolným skládacím systémem zvládá na výbornou.

Výrobci mysleli i na bezpečnost, takže majitele potěší přítomnost dvou bezúdržbových bubnových brzd, voděodolnost IP54 a výrazné LED osvětlení na boku tyče řízení.

Pro milovníky dynamické jízdy nelze nezmínit maximální výkon 1024 W a maximální rychlost 46,15 km/h. A co dojezd? Při nezávislém testování se dokázal vyšplhat na 86,98 km. Potřebujete ještě víc, abyste si Dualtron Mini Dual Brake zamilovali?

 

#5 ZERO 10X

 

Maximální testovaná rychlost: 61,18 km/h
Maximální testovaný výkon: 2050 W
Maximální dojezd: 88,84 km (v závislosti na velikosti baterie)
Hmotnost: 32 kg
Nosnost: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Zero 10X

 

Výhody
  • Možnost použití dvou nabíječek
  • Zvládne i náročný terén
  • Praktičnost a skladnost
Nevýhody
  • Při rychlostech nad 50 km/h tendence k oscilaci řídítek při odlehčení předního kola
  • Potřeba zkušenějšího jezdce nebo dodatečné instalace tlumiče řízení
  • Chybí motorová brzda a rekuperace

 

Cena: 50 290 Kč

(nejsilnější verze)

 

Extrémní výkon, dojezd, rychlost a přitom tak skladná, že se vám vejde do kufru auta? Ano! Pokud jste o ZERO 10X ještě neslyšeli, je načase zařadit ji na váš seznam žhavých kandidátů na novou elektrickou koloběžku. Druhý nejvyšší model od tohoto výrobce patří do kategorie prémiových, ale cenově dostupnějších koloběžek.

Jedná se o jednu z nejuniverzálnějších koloběžek na trhu, která si najde své zákazníky jak mezi příznivci rychlé jízdy, tak mezi milovníky výletů do přírody. Dva motory s naměřeným výkonem 2050 W řízené dvojicí chlazených regulátorů zaručují optimální teplotu, i když se s ZERO 10X vydáte na dlouhou jízdu do kopcovitého terénu. Zároveň z koloběžky vytáhnete maximální rychlost 61,18 km/h.

Samozřejmostí jsou dvě hydraulické brzdy a odpružený podvozek, jehož výšku si můžete sami nastavit. Ve srovnání s konkurencí ve své kategorii však vyniká svou skladností, kterou jistě oceníte při každodenních přesunech po městě. Nemluvě o krásném červenočerném lakování, díky kterému budete na silnici středem pozornosti.

 

#6 E-Twow GT SL

 

Maximální testovaná rychlost: 34,67 km/h
Maximální testovaný výkon: 640,4 W
Maximální dojezd: 31,59 km
Hmotnost: 13,2 kg
Nosnost: 110 kg

 

 

Výhody a nevýhody E-Twow GT SL

 

Výhody
  • Ultra-lehká a ultra-skladná
  • Ovládání přes Bluetooth
  • Design
  • Bezúdržbovost
Nevýhody
  • Tvrdší a méně přilnavé pneumatiky

 

Cena: 27 490 Kč

(nejsilnější verze)

 

Celá řada elektrických koloběžek se může pochlubit parametry, jako je výkon, rychlost nebo design, ve kterých vynikají. Podceňovat by se neměly ani vlastnosti, jako je hmotnost, praktičnost nebo skladnost. Právě to jsou hlavní přednosti koloběžky E-Twow GT SL - ultralehké koloběžky ideální do města.

To, že je E-Twow malá elektrická koloběžka, neznamená, že by se měla stydět za své jízdní parametry. Vždyť její výkon 640,4 W, maximální rychlost 34,67 km/h a dojezd 31,59 km patří k nadprůměrným hodnotám mezi podobnými modely.

Skutečné výhody se skrývají v jejích každodenních vychytávkách. Řekněte sami, jaká koloběžka nabízí absolutní bezúdržbovost díky bubnovým brzdám, plným pneumatikám, automatickým světlům nebo povrchu, který očistíte jen mokrým hadříkem? Stačí ji jen nabíjet a jezdit na ní, a to doslova.

Třešničkou na dortu je ovládání přes Bluetooth z telefonu a snadný skládací systém, díky kterému ji můžete odložit i pod židli v kavárně. Bezpochyby se tak řadí mezi modely, které poskytují nejlepší poměr mezi hmotností, skladností, výkonem, pohodlím a cenou.

 

#7 HX X8

 

Maximální testovaná rychlost: 23,29 km/h
Maximální testovaný výkon: 425,5 W
Maximální dojezd: 33,36 km
Hmotnost: 17 kg
Nosnost: 100 kg

 

 

Výhody a nevýhody HX X8

 

Výhody
  • Odnímatelná baterie
  • Tři brzdy
  • Ochrana proti vodě IP54
Nevýhody
  • Nižší dojezd
  • Chybí odpružení

 

Cena: 12 990 Kč

 

Minimalismus okořeněný praktickými vychytávkami v hlavní roli. To je HX X8 - největší, ale mnohem pohodlnější konkurence městských koloběžek Xiaomi.

Ideální model pro jezdce, kteří s elektrickými koloběžkami teprve začínají. Při dojezdu 33,36 km a rychlosti 23,29 km/h vás ve městě doveze, kamkoli budete potřebovat. Díky 10palcovým pneumatikám však bude jízda mnohem příjemnější než na podobných modelech stejné kategorie.

Zároveň se nemusíte bát, že by vám po průjezdu mělkou louží hrozila porucha. HX H8 má totiž krytí IP54 proti stříkající vodě ze všech stran. Když k tomu přidáte trojici brzd, o bezpečnosti jízdy nemusíte pochybovat.

Trumf oproti konkurenci se však nachází v tyči řízení. Je k ní připevněna odnímatelná baterie. Pokud si tedy k HX X8 dokoupíte další baterii, můžete její dojezd jednoduchou výměnou zdvojnásobit.

 

#8 Dualtron Victor

 

Maximální testovaná rychlost: 71,44 km/h
Maximální testovaný výkon: 2871 W
Maximální dojezd: 91,75 km
Hmotnost: 32 kg
Nosnost: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Dualtron Victor

 

Výhody
  • Rychlost
  • Pohodlné elastomerové odpružení
  • Dělitelné ráfky
  • Sklopná řídítka
Nevýhody
  • Doba nabíjení

 

Cena: 69 990 Kč

(verze s větší baterií)

 

Po sérii městských koloběžek se ke slovu opět dostává jeden z extrémnějších modelů. A to zaslouženě. Dualtron Victor je na seznamu nejlepších koloběžek roku 2022 tou nejrychlejší.

Při nezávislém testování se tachometr zastavil na hodnotě 71,44 km/h, a to za 25,82 sekund. Jak asi tušíte, Dualtron Victor se nejlépe projeví právě za městem, kde může naplno rozbalit svůj výkon 2 871 W.

Nezalekne se ani nerovného povrchu, protože elastomerové odpružení a 10palcové nafukovací pneumatiky zajišťují stabilní jízdu i při vysokých rychlostech. Vy mezitím budete moci zaujmout pevný postoj na zadním nášlapu a podsvícené platformě.

Jako moderní elektrokoloběžka nemůže Dualtron Victor postrádat snadno čitelný displej EYE, hydraulické brzdy ZOOM, ale také sklopná řídítka, takže výrobce nezapomíná ani na její praktičnost.

Když už mluvíme o praktičnosti, jako budoucí majitelé jistě oceníte tři porty pro rychlé i externí nabíjení nebo dělitelný ráfek pro jednodušší opravu defektu. Zkrátka elektrická koloběžka pro každodenní dojíždění do práce, ale i pro víkendová dobrodružství, která vás nikdy neomrzí.

 

 

#9 SXT Monster

 

Maximální testovaná rychlost: 60 km/h
Maximální testovaný výkon: 3000 W
Maximální dojezd: 25 – 65 km (v závislosti na modelu)
Hmotnost: 47 kg – 55 kg (v závislosti na modelu)
Nosnost: 140 kg

 

 

Výhody a nevýhody SXT Monster

 

Výhody
  • Konstrukce ideální do terénu
  • Dřevěná nášlapná plocha
  • Robustní konstrukce a kola
  • Sedadlo
Nevýhody
  • Vyšší hmotnost
  • Malý dojezd (s olověnou baterií)
  • Skladnost

 

Cena: 39 290 Kč

(verze s olověnou baterií)

 

Do seznamu nejlepších elektrických koloběžek pro rok 2022 se dostal i stroj pro skutečné milovníky extrémů. SXT Monster je malý "monster truck", který se nezalekne ani toho nejhoršího terénu.

Díky širokým pneumatikám a vzorku podobnému terénnímu autu se bude nejlépe cítit právě na nezpevněných cestách a trasách plných nerovností. Budete při tom pohodlně sedět na integrovaném sedadle a žehlení nerovností přenecháte dvojitým tlumičům vpředu i vzadu.

Každá část SXT Monster je připravena na nejvyšší zatížení, proto byl i plast na nášlapné ploše nahrazen dřevěnou deskou. Nemusíte se bát, že byste tuto extrémní koloběžku neměli v terénu pod kontrolou. Řídicí tyč i sedadlo jsou výškově nastavitelné pro každý typ postavy.

Nezbývá tedy nic jiného než vyrazit do kopců a vyzkoušet výkon 3000 W. Na lesní rovince můžete zase otestovat maximální rychlost SXT Monster, která činí 60 km/h. A že si toto dobrodružství budete moci užívat opravdu dlouho! Kapacita Li-Ion baterie vám totiž vystačí na 55 km. Zbývá jen otázka, na kterou z terénních cest se vydáte jako první.

 

#10 Vsett 8+

 

Maximální testovaná rychlost: 36,78 km/h
Maximální testovaný výkon: 1498 W
Maximální dojezd: 46,99 km
Hmotnost: 21 kg
Nosnost: 120 kg

 

 

Výhody a nevýhody Vsett 8+

 

Výhody
  • Jediná v kategorii se dvěma motory
  • Jednoduché skládání
  • 2 nabíjecí porty a rychlonabíjení
  • Světelný LED pásek na řídicí tyči
  • “Bezúdržbové” bubnové brzdy a pneumatiky
Nevýhody
  • Vyšší hmotnost
  • Přenos vibrací z plných pneumatik
  • Nižší maximální rychlost
  • Nášlapná plocha náchylná k deformaci

 

Cena: 32 890 Kč

 

Z terénu se přesuneme zpět do města, kde se naplno projeví potenciál 8,5palcové koloběžky Vsett 8+. Nejen líbivý design v zelených odstínech, ale zejména bezúdržbové provedení jsou hlavními přednostmi tohoto moderního stroje.

Obdobně jako E-Twow GT SL patří Vsett 8+ do kategorie koloběžek, které v podstatě stačí jen nabíjet a pak jezdit. Minimální údržbu zaručují plná kola, která nelze píchnout, a také bubnové brzdy vpředu i vzadu. Oproti svým konkurentům má jedno eso v rukávu, a to dva motory. Ty ve špičce poskytují výkon 1 498 W, takže Vsett 8+ nebude mít problém dopravit vás domů, i když bydlíte na kopci.

Jezdci na jednoduchých městských koloběžkách vás nedohoní ani na rovinkách, protože tento malý stroj dokáže jet rychlostí až 36,78 km/h. V kombinaci s její skladností, moderními prvky výbavy, jako je čtečka čipů NFC, LCD displej nebo nabíjení přes dva porty, si opravdu nemůžete do města přát nic lepšího.

Jak si Vsett 8+ vede ve všech parametrech ve srovnání s ostatními konkurenty a jaké pocity jsme z jízdy na ní měli? Klikněte na videorecenzi a vše se dozvíte:

 

 

Nejen ty nejlepší elektrické koloběžky 2022 z pohledu oblíbenosti, ale i mnoho dalších modelů za nejnižší ceny najdete na webu Max Blinker. Nezapomeňte také sledovat náš YouTube kanál, kde pravidelně najdete nejnovější videa o elektrických koloběžkách, recenze, unboxingy a mnoho dalšího.

Kategorie

Do košíku jste vložili
Počet
Dohromady
There are 0 products in your cart. There are 0 products in your cart.
Dohromady (s DPH)
Pokračovat v nákupu